英語の「多読」「オンライン読書」「オンライン英会話」の取り組み

英語科

本校では10年ほど前から英文の「多読」に力を入れて取り組んでいます。学校の図書室には洋書が約2,000冊あり、生徒はその中から自由に選んで多読を楽しんでいます。

また、中学生の英語の授業では、全員で洋書を読む時間があります。更に多くの多読を希望する生徒は、iPadで「オンライン読書」を行っています。オンライン読書は音声で聞くこともできます。

「多読」や「オンライン読書」、「オンライン英会話」は生徒達に人気があり、セントヨゼフの英語教育の特徴の1つになっています。

You may have seen a TV report recently about a school in Nara Prefecture known for its English education, which mentioned its Extensive Reading and Online English Conversation programs.
We do both of these at Saint Joseph! Our Extensive Reading program is about 10 years old and involves all of the junior high school and many senior high school students.
There are more than 2,000 books in the English library and we are continually adding to that number.

We also introduced an Online Extensive Reading program last year, which has been used by over 150 students so far. The Online English Conversation program was started in 2017 and is used by all senior high school first-grade students as well as by students practicing for the interview stage of the EIKEN Test.

English education for girls in Mie? There’s only one school to come to – Saint Joseph Joshi Gakuen!